Projects

Public Buildings

Open House

New built four storey detached house in north London.

This four storey house, set in a secluded, green part of north London, was designed to be closed and private towards the street, and very open to the rear garden and park beyond.
The house is set on a sloping site, so we made use of this to fit an additional lower ground floor below the three floors visible from the street, to maximize the floor space. To bring light into the middle of the floor plate and down to the lower floor, we set the floor plates back from the glazed rear fašade. This relationship also creates visual connections and opportunities for conversations between the two entertaining floors.
The bedrooms on the top floor open up to a courtyard, from which you have stunning views over the park.

Print this project